• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Saksafon Kursu İzmir Pratik Saksafon Eğitimi

Özel Saksafon Eğitimleriyle Kısa Zamanda Saksafon Öğrenin

  • Saksafon Kursu İzmir’le Pratik Saksafon Eğitimi
  • Saksafon Fiyatları
  • Saksafon Kursu İletişim
  • Online Saksafon Dersi
You are here: Home / Genel / Saksafon Kamışlarınızı Değiştirme Zamanının Geldiğine Dair Belirtiler

Saksafon Kamışlarınızı Değiştirme Zamanının Geldiğine Dair Belirtiler

13 Ocak 2021 by Saksafon Kursu İzmir

Nihayetinde, bir kamışı düzgün bir şekilde nasıl monte edeceğinizi, saksafonunuzu mükemmel bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi ve hatta en sevdiğiniz şarkılardan birkaçını hata yapmadan çalmayı öğrendiniz… Muhtemelen kendinizi çok başarılı hissediyorsunuz, değil mi?

Ama saksafon kamışlarını değiştirme zamanının ne zaman geldiğini biliyor musunuz?

Saksafon eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi için Tıklayın.

Bir kamışın ne zaman işlevsiz kaldığını söyleyebilir misiniz? Birincisi ve en önemlisi, kamışları, kamış üreticilerinin para kapma aracı olarak değiştirmeyi düşünmeyin. Pahalı olabilirler ve sık sık değiştirilmeleri gerekebilir, unutmayın ki enstrümanınızın mümkün olan en iyi sesi üretmesine yardımcı olma görevini kamışlarınız üstlenir.

Saksafon Kamışı

Bu nedenle, saksafon kamışlarını değiştirme zamanının ne zaman geldiğini merak ediyorsanız, daha fazla bilgi için yazımızı okumaya devam edin.

Kamışınız Yontulmuş Mu?

Saksafon kamışınızın ucunun yontulmuş olduğunu fark ederseniz, değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Bazı durumlarda, yontulmuş uçlar çalmayı etkilemezken, diğer durumlarda yontulmuş kamış uçları, kamışınızın tamamen çalamaz hale gelmesine neden olabilir. Hasarın boyutunu doğrulamak için, ucun nerede kırıldığını gözlemlemeye çalışın. Ucun merkezine yakın olan yongalar yani yontular, köşelerdeki yongalardan daha kötüdür ve bir süre daha köşelere yakın yongalarla oynamaktan kurtulabilirsiniz. Kamışlarınızın ömrünü olabildiğince uzun süre korumayı tercih ediyorsanız, değiştirmenin yanı sıra başka bir çare daha vardır: kamışın ucunu ucu daha kısa kesmek ve yeniden kazımak. Bunu yaparken, uçların kenarını keskinleştirmeniz gerekebilir. Bu bir çare olmasına rağmen, daha önce hiç yapmadıysanız denenmemelidir. Bu durumda saksafon kamışını mümkün olan en kısa sürede değiştirmenizde fayda vardır.

Saksafon Kamışınız Çatlak Mı?

Maalesef çatlamış kamışların bir çaresi yok. Bunun nedeni de şudur: kamışlar saniyede yüzlerce kez titreşir ve düzensiz kamışlar titremez. Titreşim olmadan ses de olmaz. Bazıları çatlamış kamışları onarmak için süper yapıştırıcı kullanmayı savunurken, polimerler bambu ile aynı titreşimi göstermeyeceğini de belirtmemiz gerekir. Ayrıca, tutkal ve endüstriyel güçte temizlik solüsyonları gibi güçlü ev kimyasalları ağzınıza veya cihazınıza yakın hiçbir yerde olmamalıdır. Kamışlarınızda çok fazla çatlak veya çarpıklık fark ediyorsanız, doğal saksafon kamışlarından sentetik kamışlara geçmeyi düşünebilirsiniz. Bazıları sentetik kamışların doğal kamışlardan farklı olduğunu düşünmesine rağmen, yeni saksofoncuların çoğu daha kolay idare edebilme, daha az bakım gerektirme ve genellikle daha düşük bir fiyat noktasında olma eğilimindedir.

Siyah Küf Fark Ediyor Musunuz?

İğrenç gelebilir, ancak saksafon kamışlarınızda siyah küf oluştuğunu fark ederseniz, onları dışarı atmanın zamanı gelmiştir. Zamanla, ağzınızdaki bakteriler küf oluşumuna neden olur ve küflü kamışlarla çalmaya devam ederseniz, bu bir masanın altında bulduğunuz eski bir sakız parçasını emmek gibi bir etki yaratacaktır. Saksafon kamışınızı ister bir hap şişesinde ister içinde geldiği plastik şişede saklıyor olun, en iyi uygulama ağzınız yerine suya batırmaktır. Kamışın liflerini temizlemeyi deneyemeye çalışmış olsanız bile, süreç karmaşıktır ve kamışınız her iki şekilde de daha uzun müddet yaşamaz. Önceki paragrafta da değinildiği gibi, sentetik sazlar, çeşitli nedenlerden dolayı iyi bir alternatiftir, bunlara doğal muadillerinden daha az sıklıkta küflenme eğilimi göstermeleri de dahildir.

Saksafon Kamışlarının Ömrünü Uzatabilir Misiniz?

Eğer bir eğitmenden özel dersler alıyorsanız yahut bir stüdyoda daha tecrübeli saksafoncularla karşılaştıysanız, çantalarında yedek saksafon kamışlarını taşıdıklarını fark edebilirsiniz.

Tüm kamışlar ayrı plastik kılıflarda paketlenirken, bu kılıflar uzun süreli saklama için ideal değildir. Plastik kılıflar sadece bükülmeyi önleme konusunda kötü bir iş çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kılıfları saksafon çantanızda saklarsanız, taşıma sırasında yontulabilir veya hasar görebilir. Kamışlarınızı gerektiği gibi ıslatıp bakımını yaptığınızdan emin olmanın yanı sıra, kaliteli bir kamış kasasına yatırım yapmak, markası veya sertliği ne olursa olsun saksafon sazlarınızın ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri olacaktır.

Filed Under: Genel Tagged With: saksafon kamışı, Saksafon kamışı değiştirme, saksafon kursu izmir

Reader Interactions

Primary Sidebar

Ücretsiz Deneme Dersi

Saksafon Deneme Dersleri için arayıp randevu alabilirsiniz. Deneme dersleri sırasında ve saksafon kursuna ilk olarak başladığınız zamanlarda saksafon kursumuzdaki alto saksafon ve tenör saksafonları kullanabilirsiniz.

Saksafon Dersl
0507 95 96 333 - 0232 369 88 08

Son Yazılar

  • Saksafon İle Rock Müzik Yapmak
  • Yeni Başlayanlar İçin Saksafon Hakkında Önemli Bilgiler
  • Saksafonda Müzikaliteyi Arttırmak İçin 4 Yöntem
  • Saksafon Kamışını Ne Sıklıkta Değiştirmek Gerekir?
  • Saksafon Çalarken Nasıl Nota Okunur?
  • Saksafon Parçaları Nelerdir?
  • Tarihe Adını Yazdıran 5 Usta Saksafon Sanatçısı
  • Saksafon Çalmadan Önce Isınma Yöntemleri
  • Saksafon Kamışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • Saksafonun En Havalı Enstrümanlardan Biri Olmasının 5 Nedeni

Copyright © 2023 · Genesis Framework · WordPress · Log in