• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Saksafon Kursu İzmir Pratik Saksafon Eğitimi

Özel Saksafon Eğitimleriyle Kısa Zamanda Saksafon Öğrenin

  • Saksafon Kursu İzmir’le Pratik Saksafon Eğitimi
  • Saksafon Fiyatları
  • Saksafon Kursu İletişim
  • Online Saksafon Dersi
You are here: Home / Genel / Saksafonun En Havalı Enstrümanlardan Biri Olmasının 5 Nedeni

Saksafonun En Havalı Enstrümanlardan Biri Olmasının 5 Nedeni

10 Mayıs 2021 by Eda Erturgut

170 yıldan daha uzun bir süre önce, Adolphe Sax sıcak bir üflemeli çalgı üretmek istedi çünkü düşük kayıtta güçlü bir nefesli enstrümanı yoktu. 1929’da Henri Selmer, atölye de dahil olmak üzere patentleri devraldı, bazı ayarlamalar yaptı ve bugün bildiğimiz gibi saksafonu mükemmelleştirdi.

Saksafonun dünya çapındaki zafer yürüyüşü cazın ön planda olmasıyla başladı. Enstrüman çok iyi ellere geçti ve gerisi tarih. İşte saksafonun bu kadar zamansız bir hayranlık ve inkar edilemez derecede havalı bir enstrüman olmasının 5 nedeni…

Saksafon Kursu hakkında ayrıntılı bilgi için Buraya Tıklayın..

Saksafon Üfleyen Kişinin Sözsüz İfadesidir

Saksafon çalan birini dinleyen herkes, duyduklarının sadece güzel bir melodi olmadığını, saksafoncunun ruhunun dışa doğru bir uzantısı olması gerektiğini hisseder. Ürettiği melodiler, ifadeler ve tonlar derinlerden geliyor gibi görünür. Saksafoncu başladığında, önce çok nazikçe ve sonra kelimenin tam anlamıyla  “tam gaz” notalar çalmaya devam eder. Yüzde yüz virtüözlükle olmasa bile bu melodiler herkesi büyüsüne çeker.

Her Müzik Türü İçin Uygundur

Saksafon neredeyse tüm müzik türleri içinde kendine yer bulmuştur Halk müziğinden blues’a, rock’n’roll, funk ve soul’a; hard rock’tan punk’a, rap’ten nu-metal’e caz ve swingten bahsetmiyoruz bile… 

Saksafonun eşlik ettiği, bahsedilen tüm türlerde tek bir enstrüman daha mevcut değildir. Aynı zamanda saksafonun sesi hemen hemen diğer tüm enstrümanları bastıracak ve kendi özerkliğini ilan edecek bir melodiyi de içinde barındırır. 

Saksafon Başlangıcından Bu Yana Değişmeden Ayakta Kalmıştır

Tıpkı dünyanın kendi düzeni gibi müzik de sürekli bir değişim içindedir. Farklı türler ortaya çıkar, enstrümanlar farklı formlara bürünür ve değişime uğrarlar. Ancak bu değişim içinde saksafon, tüm türlere ve tarzlara hitap eden yapısıyla hep aynı kalmıştır. Tabi ki amfiler, pedallar ve prosesörler nadir de olsa saksafonun tınısına eklenebilir ancak her saksafon çalanın kullandığı tabirde de belirtildiği gibi, “Eğer kırılmadıysa, tamir etme” tanımı tam da saksafonun bu değişime direnen ruhunun göstergesidir. 

Her Duyguya Hitap Eder

İnsanlar gün içinde birbirinden farklı duygular hissederler. Bazen çok neşeli bazen ise melankolik. İşte saksafon da bu duyguların tamamına hizmet edebilir. 

Saksafon, dinleyiciyi çeşitli duygusal manzaralardan geçirmek ve onları canlı hissettirmek için büyülü bir yeteneğe sahiptir. Muhtemelen, muazzam dinamizm saksafonun en çekici özelliklerinden biridir. Ancak, elbette, bu aynı zamanda saksafon çalan kişinin yeteneklerine ve duyarlılıklarına da bağlıdır.

Doğal Ve Yalın Sesiyle Kullanılmaya Devam Eder

Şüphesiz, saksafonu başka seslerle beslemek için ilginç ve teknik olarak yaratıcı olanaklar vardır. Ancak, olasılıklara rağmen, saksafonun sesi genellikle değişmeden tercih edilir ve rock ve funk sahnelerinde ve hatta pop veya crossover türlerinde doğal enstrümanlardan biri olmaya devam eder. Hiç klavyede saksafon sesi duydunuz mu? Bu genellikle tercih edilmeyen bir şeydir. 

Filed Under: Genel Tagged With: saksafon çeşitleri, saksafon kursu izmir, saksafon nasıl çalınır, saksafon seçimi

Reader Interactions

Primary Sidebar

Ücretsiz Deneme Dersi

Saksafon Deneme Dersleri için arayıp randevu alabilirsiniz. Deneme dersleri sırasında ve saksafon kursuna ilk olarak başladığınız zamanlarda saksafon kursumuzdaki alto saksafon ve tenör saksafonları kullanabilirsiniz.

Saksafon Dersl
0507 95 96 333 - 0232 369 88 08

Son Yazılar

  • Saksafon İle Rock Müzik Yapmak
  • Yeni Başlayanlar İçin Saksafon Hakkında Önemli Bilgiler
  • Saksafonda Müzikaliteyi Arttırmak İçin 4 Yöntem
  • Saksafon Kamışını Ne Sıklıkta Değiştirmek Gerekir?
  • Saksafon Çalarken Nasıl Nota Okunur?
  • Saksafon Parçaları Nelerdir?
  • Tarihe Adını Yazdıran 5 Usta Saksafon Sanatçısı
  • Saksafon Çalmadan Önce Isınma Yöntemleri
  • Saksafon Kamışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • Saksafonun En Havalı Enstrümanlardan Biri Olmasının 5 Nedeni

Copyright © 2023 · Genesis Framework · WordPress · Log in